ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στον εισαγγελέα
το πόρισμα
για την κατάχρηση


Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται, πλέον, από την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2008, το πόρισμα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.
Το πόρισμα κατατέθηκε από τον δημοτικό υπάλληλο Γιώργο Γκαϊδατζή, ο οποίος διενήργησε την ένορκη διοικητική εξέταση. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, "η ένορκη διοικητική εξέταση του είχε ανατεθεί την ίδια ακριβώς ημέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008, όταν η Διοίκηση του Δήμου αποκάλυψε τη γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης".
Εκτός από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το πόρισμα κατατέθηκε, ακόμη, στη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλονίκης, στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας , στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στον Γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ύστερα από δική μου εντολή αναφορικά με την υπόθεση του ελέγχου στη διαχείριση πληρωμών της διεύθυνσης Ταμιακής υπηρεσίας, διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, το πόρισμα της οποίας μου διαβιβάστηκε σήμερα, από τον διενεργούντα την ΕΔΕ, προϊστάμενο της Ταμιακής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Γκαϊδατζή", υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Και συνέχισε: "Το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν ευθύνες. Εμείς, ως δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρήσαμε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αποκάλυψη της υπόθεσης με γνώμονα την νομιμότητα και την διαφάνεια. Συγχρόνως, το πόρισμα διεβιβάσθη στη Δημαρχιακή Επιτροπή και από εκεί στο Υπηρεσιακό Πειθαρχικό Συμβούλιο για να υπάρξουν και οι διοικητικές κυρώσεις", κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

"Να κοιτάξει να βρεθεί τρόπος να επιστραφούν στα ταμεία του Δήμου τα λεφτά που λείπουν όχι φυσικά αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη ή τα πρόστιμα του παρκαρίσματος", καλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Μπουτάρης. Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε την Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 και μπορείς να τη διαβάσεις με ένα κλικ εδώ.