Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ "ΑΓΓΙΖΕΙ" ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τρία ψέμματα

μιλά ο δήμαρχος


Το παλιό Γερμανικό Προξενείο,
η στέγαση της ΚΟΘ στο Παλάς
και τα αρχαία της πλατείας
Διοικητηρίου στο μικροσκόπιο
εισαγγελικής έρευνας;



Για τρία ψέμματα κάνει λόγο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όσον αφορά τα όσα ακούστηκαν, τις τελευταίες ημέρες, για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Αυτή είναι η δήλωση του δημάρχου, όπως μεταδόθηκε από το γραφείο τύπου του:
«Άκουσα πολλά ψέματα τις τελευταίες ημέρες και το πρώτο από αυτά είναι η ανέγερση του 8όροφου κτιρίου επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης του Γερμανικού προξενείου. Η σχετική απόφαση ελήφθη μεταξύ Ελληνικού και Γερμανικού κράτους το 1999, όταν υπουργός εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Η σχετική συμφωνία αφορούσε την αξιοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και με αντιπαροχή.
Το δεύτερο ψέμα αφορά την στέγαση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης επί της Λεωφόρου Νίκης (πρώην Παλλάς) έναντι 1 εκατ. Ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι το μηνιαίο μίσθωμα της ΚΟΘ δεν ξεπερνά τις 144 χιλιάδες Ευρώ. Το τρίτο ψέμα αφορά την δήθεν υποβάθμιση των αρχαίων της πλατείας Διοικητηρίου, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος θα αναβαθμιστεί με τον καλύτερο τρόπο ύστερα από 15 χρόνια απραξίας».