Θύματα ενδοοικογενειακής βίας
μία στις πέντε γυναίκες

Μια στις πέντε γυναίκες διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη με έναν βίαιο σύντροφο. Για μια από τις δυο γυναίκες που δολοφονούνται κάθε χρόνο, δράστης είναι ο σύντροφός της και μία στις τρεις γυναίκες που προσέρχονται στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας .
Τα στοιχεία αυτά έκαναν γνωστά οι εκπρόσωποι φορέων μέσω ενημερωτικής καμπάνιας με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα ενάντια στην βία των γυναικών.
Η ανδρική βία κατά των γυναικών αφορά όλη τη κοινωνία καθώς συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα το οποίο αντανακλά και συντηρεί τις πατριαρχικές δομές σε όλο το πλανήτη. Αυτό δήλωσαν οι πέντε εκπρόσωποι ισάριθμων φορέων που δραστηριοποιούνται για την υποστήριξη των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας από τους συντρόφους η τους συζύγους τους.
Οι εκπρόσωποι των φορέων συμβουλεύουν τις γυναίκες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν από πριν υποστηρικτικό περιβάλλον, δηλαδή φίλες και φίλους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν παρέχοντας στέγη, τροφή και χρήματα. Ακόμη προτείνεται στις γυναίκες να αποταμιεύουν χρήματα, να υπάρχει έτοιμη μία τσάντα με τα απαραίτητα για τις ίδιες και τα παιδιά -στην περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν άρον - άρον την "οικογενιακή εστία" και να έχουν πάντα μαζί τους αστυνομική ταυτότητα διαβατήριο και βιβλιάριο υγείας.
Στην ενημερωτική καμπάνια συμμετείχαν οι φορείς "Άρσις", "Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών Βορείου Ελλάδος", το κέντρο "Εργάν¨η", η "Πράξις", και η "Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στην Κακοποίηση".