ARISTOTELOYS_ASTYNOMIAΛιγότερα τραπεζοκαθίσματα και περισσότερος ελεύθερος χώρος θα είναι τα χαρακτηριστικά της πλατείας Αριστοτέλους μετά τις παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή.

Οι διάδρομοι δεξιά και αριστερά της πλατείας θα απελευθερωθούν, θα δημιουργηθεί μια ελεύθερη ζώνη τεσσάρων μέτρων μεταξύ της πλατείας και των οικοδομών που σήμερα καταλαμβάνεται από τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα τοποθετηθούν και παγκάκια για τους πολίτες.

Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων της πλατείας θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε ομόφωνα στα τέλη Ιουνίου την οριοθέτηση του κοινόχρηστου χώρου προς διάθεση τραπεζοκαθισμάτων, με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία Αριστοτέλους αποτελεί χαρακτηρισμένο ιστορικό τόπο, βάσει απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού από το 2000. Σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, εγκαταστάσεις και κατασκευές εξοπλισμού για τη λειτουργία του χώρου, όπως κιόσκια, τέντες κ.α. δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 20% της επιφάνειας του κοινόχρηστου χώρου.


από τον www.typosthes.gr