kalpi2Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος έχει αναλάβει ο δήμος Κιλκίς. Θα ζητήσει από τους δημότες να ψηφίσουν στο … πλαίσιο της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καμπάνια της δημοτικής αρχής Κιλκίς «Η γνώμη σου μετράει», τοποθετεί τον πολίτη κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή και τον καθιστά συνεργό στο σχεδιασμό και στη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το δήμο, η ανταπόκριση των δημοτών στη διαδικασία αυτή της δημόσιας διαβούλευσης κρίνεται ιδιαιτέρως θετική και καταδεικνύεται καθημερινά από τον αυξανόμενο αριθμό των συμπληρωμένων ερωτηματολογίων, όπου εκφράζουν τον βαθμό ικανοποίησής τους σε διάφορους τομείς ευθύνης ή παρέμβασης του δήμου (π.χ. καθαριότητα, ποιότητα ζωής, υποδομές) αλλά και καταθέτουν ποικίλες απόψεις αλλά και σημαντικές προτάσεις.

«Όσοι πολίτες δεν μένουν στα λόγια αλλά θέλουν να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη ανοιχτή διαδικασία κατάρτισης του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Κιλκίς, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του δήμου www.e-kilkis.gr, όπου υπάρχει πληροφοριακό υλικό αλλά on line δυνατότητα συμπλήρωσης και υποβολής του ερωτηματολογίου» τονίζει ο δήμος.