Πού να πάτε, τι να δείτε, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη

Μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις έχουμε να σας προτείνουμε, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, για ένα διαφορετικό απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλοβδομάδα, βλέπετε... Διαλλέξτε:
* Στην αίθουσα τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ» φιλοξενείται η καινούργια ζωγραφική δουλειά του Βασίλη Τάγκαλου με τίτλο «Τοπία εκ του Φυσικού». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου.

* Βυζαντινό Πανόραμα με εκθέσεις αγιογραφίας φιλοξενούνται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 22 Απριλίου.

* «Η Στέψη της Παναγίας» το έργο του Ελ Γκρέκο μπορείτε να επισκεφτείτε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Το έργο φιλοτεχνήθηκε την περίοδο που ο Θεοτοκόπουλος ζούσε στο Τολέδο, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος σταθμός του. Εκεί δημιούργησε ένα εργαστήρι με αρκετούς βοηθούς κατακτώντας τη φήμη του πρώτου ζωγράφου στην πόλη.

* Παράλληλα στο Τελλόγλειο(φωτογραφία) φιλοξενούνται δύο ακόμη εκθέσεις: «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» και «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής».
Η πρώτη, αφορά κοστούμια, που φόρεσαν σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου, όπως η Κατίνα Παξινού, η Μελίνα Μερκούρη και η Ειρήνη Παππά και μεγάλες ντίβες της όπερας, όπως η Μαρία Κάλλας, η Κριστίν Γκανιέ και η Τζένη Δριβάλα.
Στην έκθεση «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής» παρουσιάζεται υλικό από τη διοργάνωση της πρώτης και μοναδικής ελληνικής Μπιενάλε της Μοντέρνας Γλυπτικής, που διεξήχθη το 1965 στο λόφο του Φιλοπάππου. Την έκθεση πλαισιώνουν έξι έργα του Γιαννούλη Χαλεπά, που είχαν παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη έκθεση.

* Συνεχίζεται μέχρι τις 9 Μαΐου η έκθεση με τίτλο «Η απεικόνιση του προσώπου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Πρόκειται για πορτρέτα από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας, με τις υπογραφές μεγάλων ζωγράφων του 19ου και του 20ού αιώνα.

Σχόλια