Ούτε κολλέγια, ούτε ενισχυτική διδασκαλία

«Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια, δόθηκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές χωρίς κανένα έλεγχο των φακέλων. Ως εκ τούτου προχωράμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μία συνολική πολιτική που αφορά και στην Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια». Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, από δημοσιογράφους, κατά την επίσκεψή της, το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2009, στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).
Για την πρόσθετη διδακτική στήριξη, η υπουργός γνωστοποίησε ότι θα συνεχιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και αυτή την εβδομάδα θα σταλεί και η σχετική εγκύκλιος για την έναρξη των διαδικασιών και των προσλήψεων με συγκεκριμένα κριτήρια. «Η πρόσθετη διδακτική στήριξη», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου, «είναι μία εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα, γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός». Όσον αφορά το τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη προσληφθεί, η υπουργός απάντησε: «Δεν έχω πληροφορίες για προσλήψεις μέχρι στιγμής. Είπα να μη γίνουν προσλήψεις χωρίς κριτήρια και με βάση ρουσφετολογικές δεσμεύσεις κατά τόπους».
Τέλος, για τις συγχωνεύσεις Ερευνητικών Κέντρων, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως έχουν σταματήσει όλες οι συγχωνεύσεις με τον τρόπο που έγιναν από την κυβέρνηση της ΝΔ. «Ξεκινάμε από την αρχή με βάση τις δικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε καταθέσει και είναι σαφές», τόνισε.

Σχόλια