Τη δομή αστέγων που έχει δημιουργηθεί στη ΔΕΘ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μαζί με το δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρη Αηδονόπουλο, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων για το κορωνοϊό, οι οποίοι άρχισαν χθες στη Θεσσαλονίκη από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. 

Χθες έγιναν έλεγχοι σε περίπου 80 άτομα στο υπνωτήριο αστέγων και το κέντρο ημέρας, ενώ σήμερα τα κινητά κλιμάκια κάνουν άλλα περίπου 240 τεστ στους άστεγους που διαμένουν στη δομή εντός της ΔΕΘ, στη Δημοτική Αστυνομία και το εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και σε δημοσιογράφους της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη φιλοξενία, λέγοντας πως από το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη είχαν στενή συνεργασία. 

«Μπορεί να έχουν χαλαρώσει τα μέτρα, εμείς όμως δεν χαλαρώνουμε», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας, προσθέτοντας πως το πρόγραμμα των δειγματοληπτικών ελέγχων θα διαρκέσει τους επόμενους τρεις έως και έξι μήνες, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας, προκειμένου να ελεγχθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι εργαζόμενοι σε δήμους και πρόνοια, να υπάρχουν αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία και να ενισχυθεί η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων τώρα που έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα. 

«Τα αποτελέσματα που είχε η χώρα και η πόλη μας είναι εξαιρετικά, αλλά μετά το μένουμε στο σπίτι, μένουμε ασφαλείς», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνέχιση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής πρόνοιας, ώστε κανείς να μη μείνει απροστάτευτος.