O Αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Κώστας Παισιάδης μιλησε για οσα συνέβησαν στην τελευταια συνδρίαση της Λίγκας του βόλει. "Το πιο σημαντικό από εδώ και πέρα είναι τα σωματεία να εκτιμήσουν σωστά τι φαίνεται να υπάρχει στο μέλλον. Η θέση του ΠΑΟΚ αλλά και του Παναθηναϊκού όπως γνωρίζετε, ήταν ξεκάθαρες από την αρχή.
Ο ΠΑΟΚ μέσω της ανακοίνωσης του Ερασιτέχνη το προηγούμενο διάστημα αλλά και χθες, κατέδειξε πως ο λόγος που δεν θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα είναι για να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα υγείας σε κανέναν αθλητή και σε κανένα μέλος των ομάδων».
Πρόσθεσε πως: «Παράλληλα όμως, για να έχουμε την σωστή επανέναρξη του πρωταθλήματος χρειάζεται ένας μήνας, άρα εμείς, από την αρχή είχαμε θέσει ότι δεν θα πρέπει να καταστρέψουμε την φετινή χρονιά για να βγάλουμε με το έτσι θέλω πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.
Ήταν περίεργη η στάση των ομάδων της πόλης, τόσο του Ηρακλή όσο και της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Απορώ πραγματικά με τα χθεσινά γεγονότα, ειδικά της επιλογής που έκανε η Ελπίδα, που ξέρουμε ότι είναι σε μια περιοχή που το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο επικρατεί.
Μάλιστα δεν σας κρύβω, πως η Ελπίδα Αμπελοκήπων πάντα είχε την διάθεση να είναι γενικά κοντά στα σωματεία της Βορείου Ελλάδας, αλλά εμείς δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κανέναν κάτι, δεν κινείται έτσι ο ΠΑΟΚ.
Η προσπάθεια να αρχίσει το πρωτάθλημα και πάλι εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Αυτή την ώρα υπάρχουν ισάξιες ομάδες στην κορυφή του πρωταθλήματος, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να δώσουμε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Σε τέτοιες ειδικά περιπτώσεις όταν υπάρχουν τέσσερις ομάδες ισάξιες στην κορυφή, σε κανένα πρωτάθλημα βόλεϊ της Ευρώπης δεν δίνεται το πρωτάθλημα, όπως έγινε σε πάνω από 20 χώρες (!) και πριν λίγες ώρες στην Τουρκία».
Με την Ελπίδα Αμπελοκήπων τι ακριβώς έγινε στην ψηφοφορία;
«Πριν την πρώτη διακοπή, όταν ρωτήθηκε ο Ολυμπιακός ότι η Ελπίδα Αμπελοκήπων απαιτεί ο πρωταθλητής να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδωσαν απάντηση.
Μετά την διακοπή που υπήρξε, ο Ολυμπιακός δήλωσε ότι αν διακοπεί το πρωτάθλημα με πρωταθλητή τον ίδιο, τότε θα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εκείνο το σημείο, σε ερώτηση δικιά μας αν θα παίξει χωρίς να αναδειχθεί πρωταθλητής γιατί θα έχει το δικαίωμα λόγο της θέσης που κατέχει, η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν πως… θα δει.
Άρα, ο λόγος που είπε θα παίξω, ήταν μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά και να πάρει την ψήφο της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Αυτό δεν είναι μια λογική που μπορούμε να ακολουθήσουμε εμείς, μόνο και μόνο επειδή ο Ολυμπιακός θέλει τον τίτλο στα χαρτιά».