Λαθρέμπορος τσιγάρων που ήταν... ιδιαίτερα επιμελής και διέθετε ακόμη και... αρχείο με ονόματα πελατών και μάρκες τσιγάρων που πουλούσε, ανά περιοχή, συνελήφθη χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 το μεσημέρι, έξω από τη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 45χρονο τον οποίο συνέλαβαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Οι λιμενικοί είχαν την πληροφορία ότι ο 45χρονος, μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, διέθετε μεγάλες ποσότητες αφορολόγητων πακέτων και καπνού σε διάφορα καταστήματα, σε χωριά της υπαίθρου της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Έτσι έστησαν μπλόκο στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας και ακινητοποίησαν το όχημα του 45χρονου με το που "βγήκε" από τη διασταύρωση της Νέας Απολλωνίας. Σε έρευνα που έγινε βρέθηκε μια τσάντα ώμου που περιείχε το χρηματικό ποσό των 4.550€, όπως επίσης και ένα μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο αναγράφονταν διάφορες επωνυμίες τσιγάρων, χρηματικά ποσά, ονόματα, καθώς και η ονομασία της περιοχής υπό τη μορφή κωδικών. Βρέθηκαν, ακόμη, τέσσερα πακέτα τσιγάρα με ένσημη ταινία τρίτης χώρας, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα με μικροποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 0,67 gr και δυο κινητά τηλέφωνα, που κατασχέθηκαν, μαζί με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρνος.

Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι μόλις είχε πουλήσει, σε άλλον 45χρονο, στη Νέα Απολλωνία, που διατηρεί κατάστημα στο χωριό, λαθραία τσιγάρα. Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα, ο 45χρονος παρέδωσε οικειοθελώς στους λιμενικούς 4.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον πρώτο συλληφθέντα, καθώς και επιπλέον 3.800 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 1.331 συσκευασίες καπνού, των 50 gr έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.145 € και των 395 λεβ Βουλγαρίας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το σύνολο των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε 7.804 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και σε 1.331 συσκευασίες καπνού.

Εναντίον των δύο 45χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.2960/01 “Εθνικός Τελωνιακός Κώδικας” και του άρθρου 45 του Π.Κ., καθώς και του Ν. 4139/2013 ''Περί εξαρτησιογόνων ουσιών'' εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων. 

Η προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται.