O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 18 νέα κρούσματα της νόσου, 12 εκ των οποίων σχετίζονται με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού(σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά) και επτά αφορούν την ίδια οικογένεια. 

Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας έφθασε τους 2.744 εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 608 σχετίζονται με ταξίδι και 1.378 με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 32 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 

Το τελευταία 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 152 με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη, εκ των οποίων οι 40 ήταν γυναίκες. 

Επίσης, 88 άνθρωποι έχουν ήδη βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο κύριος Τσιόδρας εκτίμησε ότι ο ιός πιθανότατα μπήκε στη χώρα μας στα μέσα Φεβρουαρίου και προϋπήρχε τουλάχιστον 10 ημέρες πριν καταγραφεί το κρούσμα μηδέν. Βέβαια όπως εξήγησε ότι υπήρχαν άνθρωποι με γρίπη «που αξίζει να ανατρέξουμε σε αυτούς για να δούμε αν πέρασαν τον κορωνοϊό» . Για παράδειγμα όπως είπε μπορεί να βρούμε κάποιον που πέρασε τον κορωνοϊό στο τέλος Ιανουαρίου αλλά τον μετέδωσε σε ελάχιστους και γι' αυτό κάτι τέτοιο δεν έγινε τότε αντιληπτό από την επιστημονική κοινότητα.