«Πρώτη προτεραιότητα σήμερα είναι η ανθρώπινη ζωή την οποία και πρέπει να προστατεύσουμε. Αυτή είναι και η βασική μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς εμάς μας ενδιαφέρει όλοι οι πολίτες, ισότιμα, να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και ένα γιατρό δίπλα τους».


Αυτό υποστήριξε ο  ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή «Kontra 24» με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη. Και συμπλήρωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στις ιδεοληψίες της. Δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη δημόσια υγεία, στο επίσημο πρόγραμμά της συμπεριλαμβάνονταν οι Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα στην υγεία, ώστε οι ιδιώτες να καρπώνονται την υπεραξία, το κέρδος, από τα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη και σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την πανδημία, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις 4.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε. 

Τόνισε στη συνέχεια ότι, δυστυχώς, ακόμη και μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε η Νέα Δημοκρατία βοηθάει τα «δικά της» παιδιά με αποτέλεσμα κάποιοι να βγάζουν κέρδος από την πανδημία του κορονοϊού και αυτό είναι κάτι για το οποίο η Αξιωματική Αντιπολίτευση οφείλει να αντιδράσει, ακόμη και τώρα που έχει επιλέξει να κρατάει χαμηλούς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση ώστε να «βάλει πλάτη» για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. 

Ερωτηθείς εάν θεωρεί επαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας σχολίασε ότι τα μέτρα είναι αποσπασματικά, ότι η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις καθώς συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης τροποποιεί τις θέσεις και τα μέτρα που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, με διαφορά λίγων ωρών. Ένα παράδειγμα είναι ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, υπολείπονται σημαντικά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, φτάνουν δηλαδή στο 3,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας ενώ σε άλλες χώρες φτάνουν το 20% του αντίστοιχου ΑΕΠ. 

Ο Σ.Φάμελλος επισήμανε τέλος, τρία ακόμη λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί τα οποία, όπως υπογράμμισε, πρέπει να διορθωθούν. Συγκεκριμένα:

-Την κατάργηση της γελοίας πρόβλεψης αποζημίωσης 600 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες-επιστήμονες με voucher τηλεκατάρτισης και τη συμπερίληψή τους στα 800 ευρώ, καθότι με αυτόν τον τρόπο τους κοροϊδεύει και ωφελεί μόνο τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

-Την απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία που δυστυχώς, σύμφωνα με καταγγελίες, συνεχίζονται όπως και τα τηλέφωνα των εισπρακτικών εταιρειών, αλλά και των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου

-Την κατάργηση της προϋπόθεσης συνεχούς κερδοφορίας για έξι συνεχόμενους μήνες (6), ώστε οι μικρομεσαίοι, επαγγελματίες και έμποροι να ενταχθούν στη στήριξη των 800 ευρώ, κάτι που είναι απαράδεκτο