Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Βαρνάβα και τους Εφημερίους του Ναού.

Όπως μεταδίδει το Romfea.gr, μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, όπου αναφέρθηκε στο θέμα της Θείας Ευχαριστίας και στο κλείσιμο των εκκλησιών.

«Περίεργα τα συναισθήματα. Οι δρόμοι έρημοι και οι εκκλησιές κλειστές κι εμείς κλεισμένοι στα σπίτια μας. Κλεισμένοι στα σπίτια μας όχι γιατί φοβόμαστε αλλά γιατί αγαπάμε» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν, στηρίζοντας παράλληλα τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του για τις αποφάσεις τους.

«Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας κι εμείς πονάμε, αλλά και άλλοι πονάνε. Και όλοι αυτοί που όρισαν όλα αυτά τα μέτρα, τα σκληρά ίσως, δεν το κάνανε από χαρά, από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη του, αλλά πρέπει για να μην έχουμε κάτι χειρότερο» - υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «χρειάζεται να το καταλάβουμε ότι αυτό είναι πρόσκαιρο και χρειάζεται η οικονομία για να το ξεπεράσουμε».