Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, περιφερειακούς δρόμους, διόδια και αεροδρόμια, για τον περιορισμό της άσκοπης κυκλοφορίας ενόψει και του Πάσχα. 


Μπλόκα της αστυνομίας βρίσκονται σε 24 ωρη βάση σε κομβικά σημεία και αστυνομικοί βεβαιώνουν πρόστιμα σε όσους μετακινούνται καταχρηστικά εντός κι εκτός νομού. 

Σήμερα, ελάχιστα ήταν τα οχήματα που περνούσαν από το πρωί από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων, ενώ υποτονική ήταν η κίνηση και στην έξοδο προς Χαλκιδική, στην περιοχή της Βούλγαρη.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα για άσκοπες μετακινήσεις, σήμερα, από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν συνολικά 20 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας. 4 εξ’ αυτών βεβαιώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 2 στη Χαλκιδική και από 1 σε Ημαθία και Πέλλα. Στους παραβάτες επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ. 

Προστίμα των 150 ευρώ επιβλήθηκαν για άσκοπες μετακινήσεις εντός νομού. Από τις συνολικά 686 παραβάσεις, 86 βεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.