Ηταν βέβαιο πώς ο κορονοιός κάποια στιγμή θα χτυπούσε και την Ελλάδα. Μπορεί στη χώρα μας να μην υπάρχουν τα χιλιάδες κρούσματα που βλέπουμε για παράδειγμα στην Ιταλία, ωστόσο ήδη η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει έκτακτα μέτρα ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Αναπόφευκτα αυτά επηρεάζουν και τον ελληνικό αθλητισμό και σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όλα τα αθλητικά γεγονότα για τις δύο επόμενες εβδομάδες.
Ποιους αγώνες επηρεάζει αυτή η απόφαση;
Πρώτος χρονικά είναι αυτός του Ολυμπιακού με τη Γουλβς την προσεχή Πέμπτη (12/3) για τους "16" του Γιουρόπα Λιγκ. Επισημαίνεται ότι σε αντίστοιχη απόφαση της κυβέρνησης της Δανίας, η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε πως η ρεβάνς με τη Μπασακσεχίρ στις 19/3 θα γίνει χωρίς κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τη Δευτέρα (9/3) για το ματς του Φαλήρου. Συνήθως βέβαια οι αποφάσεις που παίρνει, σε σχέση με το θέμα του κορωνοϊού, δεν διαφέρουν απ΄ αυτές που έχει λάβει η κυβέρνηση της εκάστοτε χώρας, ενώ υπάρχει και η ανακοίνωσή της τις τελευταίες ώρες πως δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες χειραψίες πριν τους αγώνες του προσεχούς τριημέρου.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν φυσικά τα μεγάλα ντέρμπι στην πρεμιέρα των πλέι οφ το προσεχές Σαββατοκύριακο (14-15 Μαρτίου), αυτό της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό, αλλά και το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, καθώς επίσης το Άρης-ΟΦΗ.
Το "λουκέτο" βέβαια πιάνει και τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague, όπου υπάρχει το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, το Ολυμπιακός-Άρης και το ΟΦΗ-ΑΕΚ.
Σημαντικούς αγώνες όμως έχουμε και σε άλλα αθλήματα. Όπως στο μπάσκετ, με το Ολυμπιακός-Ρεάλ για τη Euroleague στις 20/3, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα δώσει δύο διαδοχικούς αγώνες εκτός έδρας. Νωρίτερα όμως είναι οι αγώνες Περιστέρι-Χάποελ Ιερουσαλήμ (11/3), Προμηθέας-Τόφας (17/3), ενώ έχουμε επίσης την 21η (14-15 Μαρτίου) και την 22η αγωνιστική (21-22 Μαρτίου) της Basket League.
Στο χάντμπολ είναι προγραμματισμένος ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Διομήδη (14-15 Μαρτίου). Ακόμη στις 18/3 υπάρχει το ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ-Ολυμπιακός και στις 22/3 ο αγώνας της Ένωσης με τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.