Στον αποκλεισμό του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη Σερρών προχώρησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής από το πρωί,  εκφράζοντας έτσι την έντονη αντίδρασή τους στη λειτουργία κλειστού  κέντρου όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.
Η συγκέντρωση των κατοίκων στην περιοχή του στρατοπέδου άρχισε από νωρίς το πρωί , ήδη έχουν αποκλείσει την κεντρική είσοδο ενώ ομάδα 200 περίπου ατόμων βρίσκεται εντός του στρατοπέδου προκειμένου να εμποδίσουν τα μηχανήματα για τις εργασίες που απαιτούνται για τη φιλοξενία των προσφύγων – μεταναστών. Παρόντες ο Δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου και μεγάλος αριθμός κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ με μοναδικό θέμα « Η λειτουργία μεταναστευτικής δομής στο πρώην στρατόπεδο Ροδόπολης» η απόφαση ήταν αρνητική και εκφράστηκε η αντίθεσή τους ενώ εκδόθηκε ψήφισμα κατά πλειοψηφία (η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαρία Ιωαννίδου, αφού δήλωσε  ότι  είναι και η ίδια αντίθετη στη δημιουργία κλειστού κέντρου στη Ροδόπολη, ζήτησε την κατάθεση ξεχωριστού ψηφίσματος). Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της κοινότητας Ροδόπολης κ. Μπελελής είπε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν όσο χρειασθεί προκειμένου να ανατραπεί η εν λόγω απόφαση.
«Θέμα μερικών ημερών να λειτουργήσει το κλειστό κέντρο στο στρατόπεδο Βασιλειάδη στις Σέρρες όπου θα μεταφερθούν αυτοί [σ.σ. οι μετανάστες] που μπήκαν από 1η Μαρτίου 2020, οπότε ισχύει η αναστολή του ασύλου με ΠΝΠ του υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «τα πρόσωπα αυτά θεωρούμε μπήκαν παράνομα στη χώρα μας υποβοηθούμενα από τη γείτονα χώρα και δεν ανταποκρίνονται στο προσφυγικό προφίλ της ατομικής προσπάθειας να διαφύγουν από έναν κίνδυνο. Αντιθέτως, τους εκμεταλλεύεται ακούσια ή εκούσια η Τουρκία και με αυτή τη λογική, βάσει του νόμου, αυτοί δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα ασύλου».
Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η λειτουργία του κέντρου είναι προσωρινή και ότι στόχος είναι οι μετανάστες που έχουν μπει τις τελευταίες λίγες μέρες να επιστραφούν στις χώρες τους.