Έκτακτα μέτρα θέτει από σήμερα (16/3) σε εφαρμογή το νοσοκομείο "Γ.Παπανικολάου" αναστέλλοντας τη λειτουργία όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και τα ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια.


Επίσης αναστέλλονται όλα τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα. Οι ασθενείς θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας μόνο για επείγοντα περιστατικά. Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του διευθυντή της κλινικής. Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν στο Νοσοκομείο μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας. Επίσης υπενθυμίζει ότι η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου λειτουργεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Ευόσμου -Κορδελιού στο Α΄ΚΑΠΗ Ευόσμου (Αγίου Αθανασίου και Κολοκοτρώνη, γωνία) τονίζοντας ότι στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του νέου κρονοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.(Οι ώρες αιμοληψιών 8:30-14:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή 12:00-19:00 Τρίτη και Πέμπτη).