Νέα υπηρεσία τηλεϊατρικής για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν ιατρικά ζητήματα και λόγω της πανδημίας κορωνοϊού είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στο σπίτι τους, εγκαινίασαν σήμερα  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.


Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας παρουσίασαν τη νέα υπηρεσία, που αφορά σε όλους τους πολίτες, παρέχεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης ιατρικών ζητημάτων από το σπίτι, μέσω βιντεοκλήσης.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της νέας υπηρεσίας τηλεϊατρικής είναι:
https://drbutton.gr/kentriki-makedonia. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο appstore και το playstore, μέσω της εταιρίας Dr. Button.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «φέρνουμε το γιατρό σε κάθε σπίτι, για κάθε πολίτη. Παρέχουμε δωρεάν το σύστημα τηλεϊατρικής. Δίνουμε στους συμπολίτες μας ένα έξυπνο και σύγχρονο εργαλείο, που είναι πάρα πολύ απλό στη χρήση, για να μπορούν να μείνουν στο σπίτι, να αποφύγουν τις μετακινήσεις και ταυτόχρονα να έχουν έναν πρώτο έλεγχο από γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων: γενικής ιατρικής, παθολόγους, πνευμονολόγους και παιδιάτρους».

Η υπηρεσία της τηλεϊατρικής δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν ιατρικά ζητήματα, τα οποία δεν απαιτούν νοσηλευτική φροντίδα, να λάβουν χρήσιμες οδηγίες αντιμετώπισης από εξειδικευμένους γιατρούς τεσσάρων ειδικοτήτων, μέσω βιντεοκλήσης.

Ο κ. Νίτσας επισήμανε ότι «υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους γιατρούς σε αυτή την πρωτοβουλία, που εγγράφονται στην πλατφόρμα αυτή της τηλεϊατρικής. Τίποτα δεν αντικαθιστά την φυσική παρουσία, όμως είναι μια προσπάθεια, που θα βοηθήσει πάρα πολλούς συμπολίτες μας σε αυτή την κρίση του κορωνοϊού».

Η υπηρεσία της τηλεϊατρικής θα λειτουργήσει για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού και αφορά αποκλειστικά σε ζητήματα υγείας σχετιζόμενα με τον covi-19.