Η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναβολή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Ύστερα από την τελευταία ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με την οποία αναβάθμισε την εκτίμησή του για την εξάπλωση του κορονοϊού, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, “με αίσθημα ευθύνης”, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε να αναβάλει τη διεξαγωγή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
“Η ασφάλεια των εργαζομένων, των θεατών, των κατοίκων της πόλης της Θεσσαλονίκης και των προσκεκλημένων του φεστιβάλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν προτεραιότητά μας”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως υπογραμμίζεται από τη διοίκηση του Φεστιβάλ, εξετάζεται η προοπτική διεξαγωγής του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Όσον αφορά τις δράσεις της Αγοράς, του αναπτυξιακού τμήματος του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους διαπιστευμένους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο να δουν και να αξιολογήσουν τα ελληνικά ντοκιμαντέρ προκειμένου να τα συμπεριλάβουν στα μελλοντικά τους χρηματοδοτικά και φεστιβαλικά προγράμματα.
Επιπλέον, η δράση Docs in Progress (Ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη), θα πραγματοποιηθεί online και έτσι η βράβευση και απόδοση των χρηματικών επάθλων θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις.
Το Φεστιβάλ “ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες μας οι οποίοι συμμετείχαν στην προετοιμασία της διοργάνωσης και στηρίζουν τις αποφάσεις μας”.