Τη δημιουργία αίθουσας αιμοδοσίας στη δυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το νοσοκομείο «Παπανικολάου» κατόπιν εισήγησης της Νοσοκομειακής Επιτροπής Μεταγγίσεων ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να δώσουν αίμα.


Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου, ελήφθη διότι η επιδημία του ιού SARS-CoV-2, που εξελίσσεται και στη χώρα μας, αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην ασφάλεια των μεταγγιζόμενων ασθενών λόγω της ελάττωσης των αποθεμάτων αίματος. Η ελάττωση αυτή προκαλείται αφενός από την επιφυλακτικότητα των πολιτών να αιμοδοτήσουν φοβούμενοι μήπως έρθουν σε επαφή με τον ιό μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον, αφετέρου από τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Η αιμοδοσία στη δυτική Θεσσαλονίκη θα γίνεται στην αίθουσα του Α' ΚΑΠΗ Ευόσμου (Αγίου Αθανασίου και Κολοκοτρώνη, γωνία), την οποία παραχώρησε ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου και η έναρξη αιμοληψιών θα γίνει αύριο, Πέμπτη 12 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργίας της αιμοδοσίας εντός του νοσοκομείου.

Τα ωράρια αιμοληψιών στο «Παπανικολάου» είναι 8:30-14:00 (όλες τις ημέρες, εκτός Σαββάτου) και 17:00-20:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή. Στο Α' ΚΑΠΗ Ευόσμου οι αιμοληψίες θα γίνονται 8:30-14:00 Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.