Το δικό του μήνυμα για τον κορωνοϊό έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μέσα από την TV100.  «Ζούμε στην πόλη, στη χώρα, στον πλανήτη μας έκτακτες συνθήκες. Εικόνες και ειδήσεις που παίρνουμε καθημερνά δεν είναι συνηθισμένες, δεν είναι ευχάριστες. Οφείλουμε όμως όλοι μας να αντιδράσουμε ψύχραιμα και οργανωμένα. Με σύνεση, με αίσθημα ευθύνης πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να περιορίσουμε την εξάπλωση αυτήν της πανδημίας. Είναι απολύτως απαραίτητο  να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του δήμου, Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για εμάς τους Θεσσαλονικείς να μην απολαμβάνουμε τις ομορφιές της πόλης μας, τη χαρά της παρέας φίλων και συγγενών μας. Γνωρίζω επίσης καλά τις επιπτώσεις στην οικονομία, στη ζωή της πόλης από αυτές τις εξελίξεις. Πρέπει όμως αυτό το κρίσιμο διάστημα να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Οι κανόνες υγιεινής είναι απαραίτητο να τηρούνται από όλους. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, αλλά προστατεύουμε και τις ευπαθείς ομάδες με τη συνέπεια μας.
Λειτουργούμε από τη Δευτέρα επανδρωμένο τηλεφωνικό κέντρο. Μπορείτε να καλείτε στο 2313317777 για οποιαδήποτε ενημέρωση χρειάζεστε. Υπάρχει οδηγία να απαντούν σε όλα τα τηλεφωνήματα.
Διακόπτουμε την επιβολή βεβαίωσης παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δήμου.
Δίνουμε παράταση σε όλες τις προθεσμίες  για την καταβολή ανταποδοτικών ή όποιων άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες αυτήν την περίοδο», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.
«Σας διαβεβαιώ ότι το ΔΣ, οι επιτροπές του δήμου όλο αυτό το διάστημα θα λειτουργήσουν με βάσει τις οδηγίες των υγειονομικών αργών.
Καθαριότητα και υπηρεσίες συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να παρέχονται με τον καλύτερο τρόπο. Η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει καθαρή, η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει ασφαλής.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, οι υπηρεσίες του δήμου η Διοίκηση θα λειτουργούν κανονικά. Είναι κάτι για το οποίο δεσμεύομαι.
Σήμερα όμως κάνω έκκληση στους δημότες μου να περιορίσουν της μετακινήσεις τους. Τις όποιες επαφές τους με τον δήμο να γίνεται μόνο σε έσχατη ανάγκη.  Καμία προθεσμία δεν είναι δεσμευτική μπροστά στη δημόσια υγεία και ασφάλεια.
Θα δοθούν όποιες παρατάσεις χρειαστούν για να μην υπάρχουν κυρώσεις. Κανείς δε  βρίσκεται σε καθεστώς διακοπών. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Μένουμε στα σπίτια μας. Σας διαβεβαιώ σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη κανείς συνδημότης μας δε θα νιώσει ότι κατοικεί σε μια πόλη εγκαταλειμμένη. Η Θεσσαλονίκη δε θα μείνει ούτε ένα λεπτό απροστάτευτη. Θα είμαστε στα πόστα μας. Από αυτήν την κρίση η πόλη, η χώρα μας θα βγουν δυνατότερες», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.