Την αναβολή τριών προ-Ολυμπιακών παγκόσμιων κυπέλλων που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε Κατάρ και Ιταλία, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), για λόγους προστασίας από την εξάπλωση της νόσου Covid-19.
Οι διοργανώσεις που μετατέθηκαν για τον Ιούνιο, παρατείνοντας ανάλογα και τη διαδικασία της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», είναι οι εξής:
– ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Το παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα αναβλήθηκε για τις 3-6 Ιουνίου 2020 (αρχική ημερομηνία τέλεσης: 18-21 Μαρτίου). Πρόκειται για τον όγδοο και τελευταίο από τους αγώνες που θα καθορίσουν την προ-Ολυμπιακή παγκόσμια κατάταξη σε κάθε όργανο, με τον Λευτέρη Πετρούνια να διεκδικεί με αξιώσεις το Ολυμπιακό εισιτήριο στους κρίκους μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού (12-15.3) θα διεξαχθεί κανονικά.

– ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Το παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο θα διεξαχθεί στις 5-7 Ιουνίου 2020 (αρχική ημερομηνία τέλεσης: 3-5 Απριλίου). Η διοργάνωση της ιταλικής πόλης θα ήταν το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά παγκόσμια κύπελλα που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στον Απρίλιο, χαρίζοντας σε τρεις αθλήτριες του ατομικού την πρόκριση για το «Τόκιο 2020» βάσει της συνολικής κατάταξης. Ένα από αυτά τα εισιτήρια θα διεκδικήσει μέσω των παγκοσμίων κυπέλλων η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελένη Κελαϊδίτη.
Η Κελαϊδίτη ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα της bwin «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», το οποίο υποστηρίζει νεαρούς αθλητές στον δύσκολο και επίπονο δρόμο της πρόκρισης στoυς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020.
– ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ: Το παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο θα διεξαχθεί στις 19-20 Ιουνίου 2020 (αρχική ημερομηνία τέλεσης: 24-25 Απριλίου). Για τη διοργάνωση της ιταλικής πόλης δεν υπήρχε τόσο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η Λίλα Κασάπογλου και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Εθνικών ομάδων δεν έχουν συγκεντρώσει αρκετούς πόντους στην παγκόσμια κατάταξη ώστε να διατηρούν πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.