Η μεγάλη ωρα εφτασε για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος υποδέχεται απόψε στις 21:30 στην Τούμπα την ομάδα του Πειραιά και θέλει να
κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, καθώς υπάρχει και η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει χαρακτήρα και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τους ερυθρόλευκους και την ισοπαλία στην Ξάνθη, που άφησαν την ομάδα 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Παράλληλα οι ασπρόμαυροι καλούνται να ξεπεράσουν και τις σημαντικές απουσίες που θα έχουν για ακόμη ένα παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθει κοντρα στον Ολυμπιακο απόψε με στόχο να βγάλει αντίδραση και να πάρει σκορ πρόκρισης στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου. Η ήττα από τους «ερυθρόλευκους» πριν δέκα μέρες στο πρωτάθλημα, αλλά και η απώλεια βαθμών της Κυριακής στα «Πηγάδια» έχει επιβαρύνει αρκετά το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η ανάγκη να παραμείνει στον… θρόνο του στο Κύπελλο, όπου μετράει τρεις διαδοχικές κατακτήσεις.

Νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Κρέσπο και Βαρέλα, οπότε ο Αμπέλ Φερέιρα πρέπει να βρει λύση για τον παρτενέρ του Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας οπου υπάρχει μεγάλο κενό.

Απόντες παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Βέρνμπλουμ και Ζαμπά, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Ζίβκοβιτς καθώς θα ξεκινήσει ο Πασχαλάκης και στον πάγκο θα υπάρχει ο νεαρός Παπαδόπουλος. Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν πανέτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι, όντας αποφασισμένοι να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο, μετά τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Στην αποστολή επέστρεψε ο Δημήτρης Πέλκας ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Πασχαλάκης – Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Μάτος – Μίσιτς, Μαουρίσιο – Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Βιεϊρίνια – Σφιντέρσκι.