Έκκληση προς τους δημότες και τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας θα εργάζονται κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια λήψης των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, απευθύνει ο κεντρικός δήμος.

Η έκκληση γίνεται καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται το επόμενο διάστημα να "σηκώσουν" επιπλέον βάρος, πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, του πλυσίματος των ανοιχτών χώρων της Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης, ζητά κατανόηση από τους πολίτες: "Να μην βγάζουν απορρίμματα όλες τις ώρες στους δρόμους, αλλά είτε το πρωί, είτε αργά το βράδυ για να τα παραλαμβάνει το απορριμματοφόρο και να μην μένουν πολλές ώρες στους κάδους", τονίζει.

Επίσης, έκανε έκκληση να σταματήσουν οι πολίτες να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Σημείωσε, τέλος, ότι, εκτός των αποκομιδών, πραγματοποιούνται εδώ και μέρες δράσεις καθαριότητας περιμετρικά των νοσοκομείων της πόλης, των σχολικών συγκροτημάτων, των πλατειών και των δρόμων, ενώ τις επόμενες ώρες θα καθαριστεί με υδροφόρες όλο του παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.