Άλλος ένας από τους διασωληνωμένους νοσούντες από κορωνοϊό κατέληξε, σήμερα, ανεβάζοντας στους πέντε τους νεκρούς από την ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόρδας.

Τα νέα κρούσματα, από χθες ως σήμερα, είναι 35. Συνολικά, στη χώρα, έχουν καταγραφεί συνολικά 387 νέα κρούσματα.
Ως σήμερα 15 συμπολίτες μας, από την έναρξη της πανδημίας, έχουν πάρει εξιτήριο.
Όπως ανακοινώθηκε αναστέλλονται οι λειτουργίες των τακτικών χειρουργείων.
Επίσης, όσον αφορά το περίφημο τεστ, ο κ. Τσιόρδας ανέφερε ότι γίνεται σε σοβαρές περιπτώσεις, ενώ ακολουθείται η τακτική της απομόνωσης και παρακολούθησης.
“Πρέπει να καταλάβετε ότι ένας μαζικός εργαστηριακός έλεγχος που δεν γίνεται με τρόπο συγκεκριμένο, ώστε να μη φέρνει σε επαφή τον ύποπτο με άλλους, ενέχει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού”, είπε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε το σχεδιασμό ειδικού νέου συστήματος, που να προϋποθέτει δειγματοληψία στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι η αιμοληψία σε ιδιωτικά εργαστήρια δεν έχει σταματήσει.
Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι από αύριο κλείνουν τα σύνορα για τους πολίτες τρίτων χωρών –κι επιτρέπεται μόνον για όσους έχουν εδώ την οικογένειά τους. Έλληνες και κοινοτικοί αλλοδαποί μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, αλλά τους γίνεται σύσταση να παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, για τουλάχιστον 15 ημέρες. “Η σύσταση είναι πολύ πιο ισχυρή για όσους προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία”.
Αυσηροποιούνται, επίσης, τα μέτρα κυκλοφορίας εκτός προσφυγικών δομών, καθώς θα επιτρέπεται να εξέρχεται μόνον ένα μέλος κάθε οικογένειας. Ανακοινώθηκε, ακόμη, η περίφραξη των ΚΥΤ.
Από αύριο αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και ανοικτά μένουν τα καταστήματα του παρακάτω γραφήματος: