Άλλα 48 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες ανακοίνωσε, πριν λίγο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. 

Πρόσθεσε ότι συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 743 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.
Οι θάνατοι έφθασαν, από την αρχή της πανδημίας ως σήμερα τους 20 στη χώρα. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν τα 75 έτη. Από αυτούς, οι 14 ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες -όλοι με υποκείμενο νόσημα και κάποιος ηλικιωμένος.
Έχουν πάρει εξιτήριο 32 συμπολίτες μας.
Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε το θετικό νέο ότι δυο μέρες στη σειρά καταγράφεται μείωση κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία.
Υπογράμμισε πως με την εμφάνιση του ιού παρατηρείται ανοσμία από τους πάσχοντες, κάτι που δείχνει πως είναι από τα βασικά συμπτώματα του ιού.
Τόνισε ότι "ο ιός δε σέβεται καμία ηλικία".

Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα αεροσκάφη από Ισπανία


Ο Ν. Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι με sms ζήτησαν άδεια για να κυκλοφορήσουν πάνω από 1,3 εκ. συμπολίτες μας χθες, πρώτη μέρα του μέτρου.
Πρόσθεσε ότι τα σούπερ μάρκετ, από την Πέμπτη, 26 Μαρτίου ως και την Παρασκευή θα λειτουργούν 7 πμ ως 9 μ.μ., το Σάββατο 7 π.μ. ως-8 μ.μ., ενώ θα είναι κλειστά τις Κυριακές.
Αποκάλυψε, ακόμη, ότι σε δύο αεροσκάφη που ήρθαν από την Ισπανία στη χώρα μας, με Έλληνες που ζουν στη χώρα, διαπιστώθηκαν συνολικά 21 κρούσματα!
"Μια υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί. Η απόφασή μας για την απομόνωσή της βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων. Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από τη βόρεια Ισπανία. Βλέποντας ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που προέρχονταν από την περιοχή εκείνη σε δύο πτήσεις, προχωρήσαμε στην απομόνωση των επιβατών. Οι 21 από τους 263 επιβάτες χαρακτηρίστηκαν θετικοί στους ελέγχους που ακολούθησαν. Στην πτήση από Βαρκελώνη 11 άνδρες και τρεις γυναίκες και σ' αυτήν από τη Μαδρίτη 6 γυναίκες και ένας άνδρας", τόνισε χαρακτηριστικά.