Μέχρι τέλος Μαρτίου υπολογίζεται ότι θα βγει η δημόσια πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου 15- 20 ημέρες. Στην συνέχεια, θα καταρτιστεί ο προσωρινός πίνακας ωφελουμένων, περίπου στα τέλη Απριλίου ενώ μέσα στον Μάιο θα αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας ωφελουμένων. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες γύρω στα τέλη Μαΐου για την τοποθέτηση των ωφελουμένων στους φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των 36.500 θέσεων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να συμπεριληφθούν στον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του Οργανισμού στους επιβλέποντες φορείς, όσο και κατά την τοποθέτησή τους και την αναγγελία πρόσληψής τους στο πληροφοριακό σύστημα (ΠΣ) ΕΡΓΑΝΗ από τους επιβλέποντες φορείς.

Να σημειωθεί ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσοι απώλεσαν προσωρινά την ιδιότητα του ανέργου λόγω μη ανανέωσης του δελτίου ανεργίας τους.