Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821. 


Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη


Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Ανακοίνωσε πως από τις 6 το απόγευμα σήμερα έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη.