Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους κι εκτονώθηκε η ένταση που επικράτησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κάτω Τούμπας. 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομοφώνως την ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, πριν ολοκληρωθεί το στάδιο καταθέσεων των προσφορών και εν συνεχεία το άνοιγμά τους, με σκοπό αφενός να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης του έργου με παράλληλη λειτουργία των σχολείων ή του μεγαλύτερου μέρους αυτών και αφετέρου να αποφασίσει επίσημα και αταλάντευτα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η σχολική κοινότητα για την τύχη των σχολείων.
Για την εξασφάλιση της διαφάνειας αλλά και της σωστής λειτουργίας του έργου θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση για λήψη απόφασης.
Στην επιτροπή η Διοίκηση του Δήμου, δια του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής , δεσμεύτηκε άμεσα να διερευνήσει ποιες τροποποιήσεις δύναται να γίνουν στην μελέτη επ’ ωφελεία των σχολικών κοινοτήτων.
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα περιμένουν το αργότερο σε ένα μήνα τη νέα τροποποιημένη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος. Οι υπηρεσίες του δήμου θα εξετάσουν πώς μπορούν να γίνουν οι εργασίες με παράλληλη λειτουργία των σχολείων. 

Αιχμές Κυριζίδη


Για το θέμα έγινε σήμερα νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τους δύο αρμόδιους αντιδημάρχους, Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου και τη συμμετοχή του διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρου Κόπτση, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών. 
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης άφησε αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, που είχε στην ευθύνη της το σχέδιο μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών,  έκανε μάλιστα λόγο για συνεχείς παλινωδίες στο θέμα της  μεταστέγασης των σχολικών μονάδων.
Ικανοποιημένος για την εξέλιξη δηλώνει  ο διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.
Την ώρα της σύσκεψης, μαθητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο με πανό, φωνάζοντας συνθήματα.