H ελληνική χορευτική παράδοση θα ζωντανέψει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 σηματοδοτώντας για 16η χρονιά το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της χορευτικής εκδήλωσης: «Χορεύουμε για τη ζωή».
Ο στόχος δεν είναι μόνο αναδειχθεί η πλούσια παράδοση μουσικής και χορού που έχουν όλες οι περιοχές της Ελλάδας αλλά να δημιουργηθεί και να θεσμοθετηθεί μια ιδέα, ένας σκοπός που θα ξεχωρίσει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και θα προσφέρει στον αγώνα των συνανθρώπων.
Η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού “Έκνευσις” του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών “Κύκλος” με χοροδιδάσκαλο τον Κυριάκο Μωυσίδη, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με χοροδιδάσκαλο τον Σάκη Παληογιάννη και το Πολιτιστικό Σωματείο “Χοροστάτες” με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Σκρέκα στρώνουν το πλούσιο πολιτισμικό χαλί της ελληνικής παράδοσης μέσα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ενώνονται σε ένα χορό για ένα σκοπό: να μεταδώσουν το μήνυμα της ζωής μέσα από ήχους, στίχους και ρυθμούς, ντυμένοι με φορεσιές που “μυρίζουν” ιστορία και πολιτισμό, που “μυρίζουν” Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.


Οι ομάδες:
Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού “Έκνευσις”
Χοροδιδάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης
Χοροί από τη Ματσούκα του Πόντου
Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών “Κύκλος”
Χοροδιδάσκαλος Κυριάκος Μωυσίδης
Σκωπτικά Σαρακατσάνων
Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Χοροδιδάσκαλος Σάκης Παληογιάννης
Χοροί από το Φλάμπουρο Ολύμπου
Πολιτιστικό Σωματείο “Χοροστάτες”
Χοροδιδάσκαλος Αποστόλης Σκρέκας
Χοροί και δρώμενα από το Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας