Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να βγάλει «τα κάστανα από την φωτιά» στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς προσέφυγαν σε αυτό τόσο η ομάδα της Ξάνθης, όσο και του ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες, πλέον της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ, ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που εισήχθησαν, ενώ κατέθεσαν και αίτηση αναστολής.

Η Ξάνθη ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τις οποίες αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Παράλληλα, και οι δύο ομάδες ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, δηλαδή ζητούν να ακυρωθεί η ανάκληση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα. Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.