Αναταράξεις και στον ελληνικό τουρισμό προκαλεί το “κύμα” ακυρώσεων που καταγράφεται στις προκρατήσεις από Κινέζους, λόγω του κορωνοϊού.

Όπως τονίζουν τουριστικοί πράκτορες και στη Βόρεια Ελλάδα, μέχρι σήμερα έχει ακυρωθεί το 90% των προκρατήσεων στα τουριστικά πακέτα από Κινέζους οι οποίοι επρόκειτο να επισκεφθούν τη χώρα μας το καλοκαίρι. Μάλιστα, επισημαίνουν πως, σε περίπτωση που ισχύσει η σχετική απαγόρευση και τον επόμενο μήνα, τότε η εγχώρια τουριστική αγορά θα υποστεί τεράστιο πλήγμα.   

Αν και ένα εκατομμύριο Κινέζοι επισκέπτονται ετησίως κατά μέσο όρο τη χώρα μας, οι οιωνοί για την φετινή χρονιά δεν είναι ιδιαίτερα θετικοί,με αφορμή το απαγορευτικό που εξέδωσε το Πεκίνο για τις μετακινήσεις Κινέζων πολιτών σε άλλες χώρες, όπως επισημαίνει ο Βύρων Θεολόγης, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης. Παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι προτιμούν κυρίως την Αθήνα, την Μύκονο και τη Σαντορίνη, φέτος αναμένονταν αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη χώρα και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.