Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις καθώς κι εκδηλώσεις για τα κούλουμα που είχαν προγραμματιστεί για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας, από δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.


Η απόφαση ελήφθη από τους κατά τόπους δημάρχους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Ωραιοκάστρου κάνει γνωστό ότι, έπειτα και από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας περί ματαίωσης των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικούς λόγους θα προχωρήσει στην ακύρωση του συνόλου των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Επίσης, μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Κατόπιν της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης ακυρώνονται.

Στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων προχωρά και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στις δημοτικές ενότητες Ασκού, Σοχού και Λαγκαδά, στον δήμο Λαγκαδά, αλλά και στον δήμο Βόλβης.

Σε ακύρωση προχωρά και ο δήμος Θερμαϊκού, όπου ακυρώνεται η νυχτερινή παρέλαση που θα πραγματοποιούταν την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 8:00 το βράδυ.

Τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο Υγείας αναμένει ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ σε αντίστοιχη λογική κινείται και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Σε αναβολή των εκδηλώσεων προχωρά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση, σχετικά με το τι θα γίνει στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Τέλος, δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας, στον δήμο Παύλου Μελά, καθώς και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όπου ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν από αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.