Νεαροί Ρομά, που καταδιώκονταν από την αστυνομία, ως ύποπτοι σειράς διαρρήξεων στην περιοχή της Θέρμης και του Θερμαϊκού, πετούσαν τα... κλοπιμαία στο δρόμο, για να γλιτώσουν!

Συνέβη χθες το πρωί, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 21χρονος και στο οποίο επέβαινε άλλος ένας νεαρός, αμέσως μετά σειρά διαρρήξεων στην Πυλαία. Συγκεκριμένα, ο οδηγός και ο συνεργός του, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν διαρρήξει τρία καταστήματα σε Θέρμη και Θερμαϊκό. Μάλιστα, το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν είχε κλαπεί νωρίτερα από δρόμο της Πυλαίας!
Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το Ι.Χ. και διαπίστωσαν ότι, σε όλη τη διαδρομή, ο συνοδηγός πετούσε έξω από το όχημα... χρήματα και βιβλιάρια τραπεζών! 
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο 21χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και "καρφώθηκε" σε κολώνα περίφραξης, στο συνοικισμό Αγίας Σοφίας, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο συνεπιβάτης του κατάφερε να διαφύγει, αλλά ο ίδιος συνελήφθη.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες είχαν αρπάξει, από τα καταστήματα που διέρρηξαν, συρτάρια ταμειακών μηχανών, βιβλιάρια τραπεζών καθώς και ένα  κουτί εράνων.
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.