Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-2, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την AEL FC Arena και διατηρήθηκε για λίγα λεπτά στην κορυφή της βαθμολογίας (ο Ολυμπιακος παίζει αυτήν την ώρα με τον Πανιώνιο κι ο Κότνι τα… τρώει το ένα πίσω από το άλλο, αφού στο 9’ το σκορ είναι… 3-0), αλλά και με διαφορά από τους υπόλοιπους της πρώτης εξάδας.


Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και, με παιχνίδι κατοχής, προηγήθηκαν σε μία φάση που… θύμιζε βόλεϊ (σέντρα του Μάτος, πρώτη κεφαλιά Λάμπρου, δεύτερη κεφαλιά Άκπομ και… ο αριστερός διαγώνιος Λημνιός κάρφωσε για το 0-1) κι έκανε το 0-2 με γκολ – όνειρο του Ντάγκλας, με σουτ εκτός περιοχής που… ξαράχνιασε το δεξί παραθυράκι του

Στο β μέρος έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία (η κεφαλιά του Πέλκα πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι) κι εκεί… πάτησαν φρένο –γιατί έρχονται κι άλλα παιχνίδια.

Έτσι, η Λάρισα βρήκε χώρο, πίεσε και, καθώς ήταν ιδιαίτερα μαχητική (η κλοτσιά πήγαινε σύννεφο, ειδικά καθώς ο διαιτητής φαινόταν να έχει ξεχάσει την κίτρινη κάρτα στα αποδυτήρια) μείωσε σε 1-2 με τον Ηλιάδη στο ντεμπούτο του, που ήταν και το τελικό σκορ.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Φερέιρα: «Είμαι ήρεμος αφού τελείωσε το παιχνίδι και δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό»…

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: AEL FC Arena

Γκολ: 67’ Ηλιάδης / 14’ Λημνιός, 45+2 Ντάγκλας

Δοκάρια: – / 56’ Πέλκας

Διαιτητές: Σρντιάν Γιοβάνοβιτς, Ούρος Στοϊκοβιτς, Μίλαν Μιχαϊλοβιτς 4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Κίτρινες: 34’ Παπάζογλου, 52’ Μάρκοβιτς / 90 Ίνγκασον

Κόκκινες: – / -

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπάλλας, Μούζεκ, Μόρας, Μάρκοβιτς, Σετσέροβιτς, Γκαζάλ (45+1’ Ηλιάδης), Βινίσιους (77’ Πινακάς), Ασούμπρε, Τόρζε, Παπάζογλου.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντάγκλας, Μαουρίσιο, Λήμνιος, Λάμπρου (85’ Ροντρίγκο), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Άκπομ (76’ Σφιντέρσκι).