Τέσσερα γκολ μπήκαν στην Τούμπα και στα τρία ήταν αναγκαία η χρήση του VAR για να τα κατοχυρώσουν οι διαιτητές…


Το παιχνίδι, που ήταν από μέτριο ως κακό, εξελίχθηκε σε ένα σεμινάριο για τη χρήση του βίντεο ασίσταντ ρέφερι, αφού στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ χρειάστηκε ιδιαίτερη μελέτη πρώτα για να διαπιστωθεί αν ο Λημνιός “πατάει” την στημένη, για φάουλ, μπάλα στον Βιερίνια, έπειτα για να διαπιστωθεί αν ο σκόρερ Σβιντέρσκι βρίσκεται σε θέση οφσάιτ, στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για να διαπιστωθεί ότι ο σκόρερ Πέλκας δεν είναι σε θέση οφσάιντ αρχικά και, στη συνέχεια, ότι ο συμπαίκτης του Σφιντέρσκι δεν ακουμπάει την μπάλα γιατί εκείνος ήταν οφσάιντ και στο γκολ του Αστέρα για να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε οφσάιντ αφού δεν παρεμβάλλεται κανείς μεταξύ του παίκτη που κάνει σέντρα και του παίκτη που σκοράρει.

VAR χρειάστηκε και σε φάση που, αρχικά, τιμωρήθηκε με πέναλτι ο Αστέρας, αλλά η μελέτη του βίντεο έδειξε ότι η ανατροπή του Σφιντέρσκι έγινε εκτός περιοχής.

Σε όλες τις φάσεις επικράτησε… δικαιοσύνη, αφού ελήφθησαν, έστω και με καθυστέρηση πολλών λεπτών, οι σωστές αποφάσεις.

Κατά τα λοιπά το παιχνίδι δεν προσέφερε τίποτα, με τον ΠΑΟΚ να αρχίζει επιθετικά και στα δύο ημίχρονα, αλλά να μην έχει την ταχύτητα που χρειαζόταν για να εκμεταλλευτεί τα άκρα του. Οι επιθέσεις, δε, από το κέντρο, έπεφταν στην καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Από την πλευρά του, ο Αστέρας με το που ξεπερνούσε τα πρώτα 15λεπτα, έπαιρνε κατοχή κι έκανε παιχνίδι, με δειλές επιθέσεις, αλλά αρκετές για να κρατά απασχολημένους τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ για να μην μπορούν να προσφέρουν στο επιθετικό παιχνίδι.

Γενικό συμπέρασμα ένα: Το 3-1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Αστέρας δεν ήταν για τόσα γκολ. Στο 2-0 οι αμυντικοί του κολλάνε καθώς ο βοηθός διαιτητή δείχνει –λανθασμένα- οφσάιντ και το δέχονται με… τα χέρια κάτω. Στη συνέχεια παίζουν και με παίκτη λιγότερο και δέχονται και τρίτο γκολ, για να μειώσουν στο τέλος. Πάντως ο ΠΑΟΚ πέτυχε… φουλ του 9, αφού όλα τα γκολ του μπήκαν σε λεπτό… plus nine!

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 29’ Σφιντέρσκι, 59’ Πέλκας, 79’ Λάμπρου / 87’ Φερναντέζ

Δοκάρια: = / -

Διαιτητές: Εμμανουήλ Σκουλάς, Βασίλειος Νικολακάκης, Μιχαήλ Δημόπουλος 4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θεοχάρης VAR Παπαπέτρου

Κίτρινες: 90+3’ Ντάγκλας  / 61’ Σουάρεθ, 90+6’ Ριέρα

Κόκκινες: – / 65’ Σουάρεθ (δεύτερη κίτρινη)


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ίγκνασον, Βαρέλα, Βιερίνια, Λημνιός, Μαουρίτσιο(80’ Εσίτι), Ντάγκλας, Μίσιτς, Πέλκας(61’ Λάμπρου), Σφιντιέρσκι(69’ Άκπομ).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Φερναντέζ(77’ Μπέλοκ), Μαρκ, Σίτο(60’ Ριέρα), Φερνάντεθ(69’ Πασσαλίδης), Χαουρεγκί.