Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2020, στο Φανάρι, ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Ο Δήμαρχος Κων.Ζέρβας, ο οποίος συνοδευόταν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη κυρία Γεωργία Σουλτανοπούλου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή και συνεργάτες του, εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του λαού της ιστορικής πόλεως της Μακεδονίας προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονικέων για το διαρκές ενδιαφέρον των Αρχών, των παραγόντων και όλων των φορέων της πόλεως για την Μητέρα Εκκλησία, και κυρίως τον πιστό λαό της για την αφοσίωσή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ζήτησε από τον κ.Ζέρβα να μεταφέρει σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης την πατρική αγάπη και την Πατριαρχική ευλογία του.
Ο Δήμαρχος Κων.Ζέρβας θα μεταβεί αύριο στην Τρίγλια της Προύσας, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, όπου ο Παναγιώτατος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό των Θεοφανείων, με το ιουλιανό ημερολόγιο, στον Ι.Ναό της Παναγίας και ακολούθως θα τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων από τον λιμένα της πόλεως. Υπενθυμίζεται ότι στην Τρίγλια και στην ευρύτερη περιοχή διαβιοί μεγάλος αριθμός σλαβοφώνων Ορθοδόξων Χριστιανών, για την εξυπηρέτηση των οποίων μεριμνά η Ι. Μητρόπολη Προύσης.