Νέο νομοσχέδιο, κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου θα φέρει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται απόψε, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας.


Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, το νέο νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου θα έχει μία ολιστική προσέγγιση. Πρόσθεσε ότι τέλος Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμες οι σχετικές διατάξεις.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την εξαγγελία για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ακόμη και μέσα στο 2020. Όπως είπε, η μείωση θα έρθει όταν δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος, "ακόμη και μέσα στη χρονιά", οπότε και θα ανακοινωθεί το ποσοστό της μείωσης της εισφοράς.

Χαρακτήρισε "το καλύτερο οικονομικό κλίμα" αυτό που επικρατεί στη χώρα "από το 2007 και εντεύθεν" και στην ερώτηση αν επηρεάζεται η οικονομία από την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστήριξε ότι "η χώρα είναι θωρακισμένη και συνεχώς θωρακίζεται επιπλέον".

Ο κ. Σταϊκούρας παρέστη και μίλησε σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον “Προυπολογισμό των Πολιτών”. Ο προϋπολογισμός πολιτών αποτελεί ένα σύγχρονο μέσο για την επίτευξη της προσβασιμότητας των πολιτών στον κρατικό προϋπολογισμό, υπό την έννοια να μπορεί να καταστεί κατανοητός από αυτούς.

Στόχος της σύνταξης από την ερευνητική ομάδα «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού» και της δημοσίευσης του Προϋπολογισμού Πολιτών είναι η βελτίωση της διαφάνειας του προϋπολογισμού και η διευκόλυνση του δημοσίου διαλόγου για τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ παρουσίασαν στον κ. Σταϊκούρα τον προϋπολογισμό των πολιτών.