Σε τρεις ώρες, αντί για τέσσερις, θα κάνουν οι συρμοί του ΟΣΕ, σε βάθος διετίας, το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όπως δεσμεύτηκε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Κώστας Σπηλιόπουλος.


Ο κ. Σπηλιόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι βραδυπορίες στα δρομολόγια θα εξαλειφθούν καθώς επίκειται αναβάθμιση της βασικής γραμμής Πάτρας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης Ειδομένης. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, που έδωσε το “παρών” στην κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων, επεσήμανε ότι επίκειται άμεσα συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και των κτιριακών υποδομών, όπως και του κτιρίου του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε ότι η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και των κτηριακών υποδομών θα έχει ως αποτέλεσμα πιο ακριβή δρομολόγια, μεγαλύτερες χωρητικότητες, περισσότερους χρήστες και μεγαλύτερη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ είχε σύσκεψη με στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρούσματα παράνομης χρήσης των βαγονιών του σταθμού διαλογής, με απομάκρυνση των αχρησιμοποίητων, εναλλακτικά δρομολόγια και εντατικότερη φύλαξη.