Σε γραπτή καταγγελία, σύμφωνα με την οποία κινδυνεύει να κλείσει ο μαγνητικός τομογράφος του Κέντρου Υγείας Τούμπας, προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής.


Όπως υποστηρίζουν, η διοίκηση του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος" στο οποίο ανήκει το μηχάνημα, εδώ και δύο χρόνια προφασίζεται ότι ο τομογράφος δεν δίνει ακριβείς απεικονίσεις, ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους, ο ακτινογράφος που ελέγχει το μηχάνημα δεν έχει διαπιστώσει κάτι. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, πλέον στο Κέντρο Υγείας έρχεται αναισθησιολόγος, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου μόνον μία φορά τη βδομάδα, από δύο που ίσχυε ως τώρα.

Στην ίδια καταγγελία, υποστηρίζουν ότι το μηχάνημα αφέθηκε χωρίς υγρό ήλιον, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του, καθώς έχουν λήξει οι σχετικές συμβάσεις, οι οποίες πρέπει να "περνούν" από το Παρατηρητήριο Τιμών.

Τα μέλη των Συλλόγων Κατοίκων Τούμπας "Η Ένωση", Αποφοίτων και Φοιτησάντων Γυμνασίων και Λυκείων Τούμπας και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Τούμπας "Καλλίερτος" υποστηρίζουν ότι με όλα αυτά οι ασθενείς αναγκάζονται ή να προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια, ή να κλείνουν ραντεβού, για πολλούς μήνες αργότερα, στα νοσοκομεία και να ταλαιπωρούνται στις αναμονές.