Τρεις οδικοί κόμβοι πρόκειται να κατασκευαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, προκειμένου η ροή της κυκλοφορίας, από την είσοδο της Περαίας μέχρι τους Νέους Επιβάτες, να γίνεται χωρίς φωτεινούς σηματοδότες.

Συγκεκριμένα, οι κόμβοι θα κατασκευαστούν στην είσοδο της Περαίας, την κεντρική διασταύρωση Περαίας και τον κεντρικό κόμβο Ν. Επιβατών.
    Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή, των Αντιπεριφερειαρχών Βούλας Πατουλίδου και Πάρη Μπίλλια και στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.
    Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή, ενώ το έργο, σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί μια περιοχή που προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες, αλλά και τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό των οικισμών του Δήμου Θερμαϊκού, όπως και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Από την πλευρά του, ο κ. Τσαμασλής ανέφερε ότι η οδός Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας είναι αυτή που εξυπηρετεί το σύνολο της περιοχής και με την κατασκευή των κόμβων και τις παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν ενισχύεται η ασφάλεια των μετακινήσεων, καθώς ο δρόμος περνά μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές.