Επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών ορίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.


Το CEMR εργάζεται σε πολλούς τομείς δραστηριοτήτων, όπως η περιφερειακή πολιτική, οι μεταφορές, το περιβάλλον, οι ίσες ευκαιρίες και η διακυβέρνηση. Οι επιτροπές και οι ομάδες εργασίας του επιδιώκουν να επηρεάσουν θετικά τα νομοσχέδια της Ε.Ε., εξασφαλίζοντας ότι τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες των τοπικών και περιφερειακών αρχών λαμβάνονται υπόψη από τα πιο αρχικά στάδια της νομοθετικής διαδικασίας. 

Αναφερόμενος στον ορισμό του ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και προσωπικά τον πρόεδρο, Δημήτρη Παπαστεργίου για την εμπιστοσύνη και την τιμή προς το πρόσωπό του, αλλά και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης. “Θα εργαστώ συστηματικά ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών, με στόχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει αυξημένο ρόλο και να συνδιαμορφώσει τις πολιτικές του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Ζέρβας. 

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης ορίστηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ.