Σβήνει, με απόφαση της κυβέρνησης, η φωτιά που άναψε για ΠΑΟΚ και Ξάνθη η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί υποβιβασμού των δύο ομάδων, μετά τις καταγγελίες περί πολυιδιοκτησίας. 

Σύμφωνα με την τροπολογία αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης .
Η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «Επίδομα γέννησης κι λοιπές διατάξεις».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το μεσημέρι πως επίκειται άμεσα νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να αποφεύγονται οι εξοντωτικές ποινές για τις ομάδες για κατηγορίες ανάλογες με αυτές που αποδόθηκαν στην περίπτωση ΠΑΟΚ και Ξάνθης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. 
Παράλληλα, ο κ. Πέτσας, με τη φράση “η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται”, ανακοίνωσε και την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή, Θεόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος απείλησε χθες με ανεξαρτητοποίηση για την υπόθεση του ΠΑΟΚ. 
Είχαν προηγηθεί οι σφοδρές αντιδράσεις του ΠΑΟΚ και του φίλαθλου κόσμου του, πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων, που έβαλαν κατά της γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις που πλήττουν όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης.