Αυξήθηκε περαιτέρω ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 38 νεκρούς, ενώ οι έρευνες στα χαλάσματα συνεχίζονται. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Οι νεκροί από την καταστροφή ανέρχονται στους 38, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600 ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης, που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων. Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία Ελαζίγ. Οι ελπίδες περιορίζονται όσο περνούν οι ώρες, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων θα συνεχίσουν να εργάζονται και τη νύχτα, όταν ο υδράργυρος στην επαρχία Ελαζίγ πέφτει έως και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Συγκλόνισε η επιχείρηση διάσωσης μιας 35χρονης και της νεογέννητης κόρης της, που ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά. Οι διασώστες που άκουσαν τις φωνές τους χρειάστηκαν πολλές ώρες για να τις προσεγγίσουν.

Την ίδια ώρα, ο φόβος των κατοίκων παραμένει ζωντανός λόγω των μετασεισμών, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 700 από την ώρα εκδήλωσης της δόνησης των 6,8 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία και αθλητικά κέντρα και περισσότερες από 5.000 σκηνές έχουν στηθεί στην πόλη για να στεγάσουν τους σεισμοπαθείς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέφθηκε χθες την πληγείσα περιοχή, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας δε θα μείνει άστεγος.