Με άμυνα πιο αργή και από την αργή κίνηση, τον Φετφατζίδη μόνιμα σταθμευμένο στα δεξιά της επίθεσης και τον Κουέστα αδύναμο στον αέρα, η ανατροπή του 0-1 σε 1-3, στο ματς του Άρη με τον ΟΦΗ, φαντάζει ιδιαίτερα φυσιολογική…


Για άλλο ένα παιχνίδι, ο Άρης έδειξε πως, μόλις σταματήσει το επιθετικό του κρεσέντο, χάνει αυγά και Πασχάλια (κι ας είναι παραμονές Χριστουγέννων)… Είχε δημιουργήσει ευκαιρίες, προηγήθηκε μόλις στο 12’ πίεσε για κανένα τρίλεπτο ακόμη και μετά, απλά εξαφανίστηκε! Λες και πήρε το καράβι να επιστρέψει από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη!

Ήταν το 4-4-2 του Ένινγκ; Πιθανώς! Ο ΟΦΗ χτύπησε στην ταχύτητα κι έδειχνε ένα κλικ επάνω αντιμετωπίζοντας μια κουρασμένη άμυνα που έκανε μόνον φάουλ για να ανακόψει τους Κρητικούς.

Μία είναι η λύση για τον Άρη. Να παίζει επί 90 λεπτά επιθετικά και γρήγορα. Έχει τις δυνατότητες. Δεν το έκανε κι έχασε. Έτσι απλά. Κι όχι να γνωρίζει τέτοιες ήττες που, αν δεν υπήρχε το αριστερό κάθετο δροκάρι του Κουέστα, θα ήταν επιπέδου συντριβής…

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

Γκολ: 30’ Βαζ, 71΄Σόουζα, 73’ Φιγκεϊρέδο / 12’ Ιντέγε

Δοκάρια: 77’ Φιγκεϊρέδο / -


Διαιτητές: Γεώργιος Κομίνης, Χρήστος Ακρίβος, Μιχαήλ Καρσιώτης 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Κίτρινες: 36’ Βαζ, 75’ Φιγκεϊρέδο 82’ Μαρινάκης / 36’ Σούντγκρεν

Κόκκινες: – / -


Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο (89' Μάνος), Βαζ (77' Στάικος), Σεμέντο (37' Φερέιρα)

Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Μπα, Σάσα, Ματίγια (88' Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε, Γκάμα (68' Μαντσίνι), Λάρσον (79' Ντιγκινί)