Οι ελπίδες της μεσαίας τάξης διαψεύδονται οικτρά και στο φορολογικό, τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάµελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος» και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά.


Στην ίδια συνέντευξη, υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση της Ν∆ παραχωρεί σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο το σύνολο του δικτύου φυσικού αερίου, παρότι εμείς, σε συμφωνία µε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κρατήσαμε την πλειοψηφία των μετοχών στο ∆ημόσιο. Η επιλογή της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και το πλάνο επέκτασης του φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια". Κατηγορεί τη ΝΔ για "ιδεοληψία στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό", για "συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες" και για το ότι "εξασφαλισμένες επενδύσεις στο δίκτυο, χρηματοδότηση πάνω από 1 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ και από το ΕΣΠΑ χάνονται ή δίνονται προίκα σε έναν ιδιώτη".

Ο κ. Φάμελλος κατηγορεί για απαξίωση της ΔΕΗ τον αρμόδιο υπουργό και για το φορολογικό ισχυρίζεται ότι "οι πλούσιοι κερδίζουν τα περισσότερα. ∆εν είναι µόνο το ότι τρώνε από τα έτοιμά. Απεμπόλησαν τη δυνατότητα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, µε αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των μέτρων που είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ: Μείωση προκαταβολής φόρου, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως 20.000 ευρώ, μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50%, μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11%, όλα δηλαδή τα αναγκαία μέτρα για την πραγματική ελάφρυνση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων. Αντιθέτως, η υιοθέτηση του μέτρου αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών τελικά θα πλήξει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα".

Ειδικά για τη μεσαία τάξη τονίζει:

"Είναι γεγονός ότι η πολιτική εξαπάτηση αποδεικνύεται ένα επιτυχημένο όπλο για τη Νέα Δημοκρατία. ∆εν είναι µόνο η μεσαία τάξη θύμα της εξαπάτησης, είναι η αντιμετώπιση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, η στάση στη Συμφωνία των Πρεσπών, η αμνησία για την πιστοληπτική γραμμή «Στουρνάρα» και τον δημοσιονομικό κίνδυνο και άλλα πολλά. Σε λίγους μόλις μήνες διακυβέρνησης έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρο το προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Οι ελπίδες της μεσαίας τάξης δυστυχώς διαψεύδονται οικτρά. Κερδισμένοι είναι µόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή λιγότερο από 1% των φορολογουμένων. Οι πιθανές μειώσεις φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ήδη εξανεμιστεί από τις αυξήσεις στη ∆ΕΗ, τον τριπλασιασμό των αναγκαίων ηλεκτρονικών συναλλαγών, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ το 2020 και από την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τη συντριπτική πλειοψηφία τους".