Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ολοκληρώθηκε η πορεία που έγινε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.


Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν, σε δύο μπλοκ, από την Καμάρα και κατευθύνθηκαν, μέσω των οδών Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αριστοτέλους και (πάλι) Εγνατίας ως την πλατεία Καμάρας

Στο πρώτο μπλοκ, περίπου 500 ανθρώπων, συμμετείχαν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Στο δεύτερο μπλοκ, περίπου 1.400 ανθρώπων, συμμετείχαν αριστεριστές και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η αστυνομία παρακολουθούσε στενά, με άνδρες των ΜΑΤ, όλη την εξέλιξη της πορείας. Δύο διμοιρίες ακολουθούσαν την πορεία από τα πεζοδρόμια κι άλλη μία βρισκόταν συνεχώς στην ουρά της πορείας. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, πετούσε ένα από τα ντρόουν της ΕΛΑΣ. Επίσης, η αστυνομία έκλεισε το δρόμο προς το ΑΠΘ, με κλούβες των ΜΑΤ και, στην επιστροφή της πορείας, εμπόδιζαν την είσοδο των διαδηλωτών στο κάμπους.

Στο τέλος της πορείας μία ομάδα περίπου 70 ατόμων συγκεντρώθηκε στην οδό Αρριανού (το στενό που συνδέει τις οδούς Ιασσωνίδου και Αγίου Δημητρίου). Παρακολουθούνταν στενά από διμοιρία των ΜΑΤ.

Ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις και στην πλατεία Δικαστηρίων, μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που έχει στήσει, εκεί, ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους, επίσης μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του δήμου και τη σκηνή των συναυλιών που αρχίζουν από αύριο.