Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια  φέρνει  η «Διδώ»  στη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  και το   Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.


Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη Διδώ κατά το διήμερο της αυριανής ημέρας και την, Τετάρτη θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Από σήμερα το μεσημέρι αυξημένη θα είναι η συννεφιά με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Τις νυχτερινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα. Περιορισμ΄νη θα είναι η ορατότητα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.Η θεμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 3 έως 18 και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα σημειωθούν  τοπικές ομίχλες το πρωί, ενώ από το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-4 Μποφόρ και θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές θα πλήξει αύριο Τρίτη αρχικά τη δυτική και νότια Ελλάδα και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα, με εντονότερα φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Καταιγίδες αναμένονται στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης. 
Μ.Π.