Είτε συμφωνείτε είτε όχι, αυτή είναι η άποψη του μεγάλου δημοσιογραφικού δικτύου Associated Press, που ψήφισε υπέρ του “Βασιλιά” ΛεΜπρόν για αυτήν την υπέρτατα τιμητική θέση που δεν αφορά μόνο στο μπάσκετ, αλλά στον παγκόσμιο αθλητισμό γενικότερα.
Η δεκαετία του 2010 απέχει ελάχιστα 24ωρα από το φινάλε της και ο Τζέιμς έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με τρία πρωταθλήματα στο ΝΒΑ (δύο με τους Χιτ, ένα με τους Καβαλίερς, το πρώτο για την πόλη γενικά στον αθλητισμό) και δεκάδες ρεκόρ να σπάνε στο διάβα της σπουδαίας του πορείας.
Κανένας άλλος παίκτη δεν έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια ή MVP βραβεία από τον ίδιο μέσα στη δεκαετία, ενώ παράλληλα η δράση του επεκτείνεται και εκτός γηπέδων, χτίζοντας σχολείο για άπορα παιδιά.
“Αυτά μόνο;”, είπε χαμογελώντας ο ΛεΜπρόν μόλις του υπενθύμισαν τι έκανε αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ στο “AP” δήλωσε:
“Πριν μία δεκαετία ήμουν 25 ετών και τώρα βρίσκομαι σε μία καλύτερη θέση στη ζωή μου με περισσότερη αυτογνωσία και κατανόηση όσων θέλω να κάνω”.
Τεράστια ονόματα πίσω του
Ποιους κέρδισε ο ΛεΜπρόν όμως; Τα ονόματα πραγματικά τρομάζουν και αναρωτιέσαι ως “hater” αν άξιζε ο ΛεΜπρόν την πρωτοκαθεδρία.
Δεύτερος και μάλιστα με διαφορά στην ψηφοφορία ήταν ο σπουδαίος quarterback των Πάτριοτς, Τομ Μπρέιντι με τρεις τίτλους στο NFL αυτή τη δεκαετία και έξι συνολικά!
Τρίτος αναδείχτηκε ο μεγάλος Γιουσέιν Μπολτ, ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο που κατέκτησε τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 2012 και το 2016.
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, Λιονέλ Μέσι, κατετάγη τέταρτος σύμφωνα με το “AP” ενώ πέμπτος ήταν ένας άλλος “Κολοσσός” του παγκόσμιου αθλητισμού, ο Μάικλ Φελπς που όταν αποσύρθηκε είχε 28 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα 23 χρυσά. Όχι, βεβαίως, όλα αυτή τη δεκαετία…