Σε κάθειρξη 19 ετών, για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης στη διάρκεια ληστείας, καταδικάστηκε 33χρονος που προκάλεσε τον θάνατο ηλικιωμένου όταν πήγε να τον ληστέψει στο σπίτι του, στο Γαρέφι Αριδαίας. 


Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, τον έκρινε ένοχο χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και μείωσε την ποινή του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, από τα ισόβια, με την ελαφρυντική ψήφο των ενόρκων. 

Η ποινή κινήθηκε στο πνεύμα του νέου Ποινικού Κώδικα, όπου η ποινική μεταχείριση της ανθρωποκτονίας με δόλο αμβλύνεται, με δυνατότητα επιβολής πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών διαζευκτικά με τη δυνατότητα επιβολής ισόβιας κάθειρξης. Έτσι η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων (και επιπλέον οκτώ χρόνων κάθειρξη) "έσπασε" στο Εφετείο με τις ψήφους των ενόρκων (4-3) καθώς οι τακτικοί δικαστές ήταν της άποψης ότι θα έπρεπε να επιβληθεί η ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Μάιο του 2014, ο κατηγορούμενος μαζί με δύο ανήλικους- τότε- συνεργούς του, εισέβαλαν στο σπίτι του 84χρονου για να τον ληστέψουν, τον έδεσαν πισθάγκωνα, τον φίμωσαν κι άρπαξαν κινητό τηλέφωνο, όπλο [ κειμήλιο και κάποια παλιοσίδερα και στη συνέχεια τον παράτησαν κι έφυγαν. Τον ηλικιωμένο εντόπισε νεκρό, ένα 24ωρο αργότερα, συγγενικό του πρόσωπο που ανησύχησε επειδή το θύμα δεν έδινε σημάδια ζωής ενώ ο θάνατος αποδόθηκε σε ασφυξία.  

Ο 33χρονος, που είναι ρομά και ουδέποτε αποδέχθηκε την εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη, συνελήφθη, μαζί με τους συγκατηγουμένους του, λίγες μέρες αργότερα, για κλοπή στην ίδια περιοχή. Τότε, ο ένας από τους ανήλικους και ανιψιός του, φαίνεται πως αποκάλυψε αυθόρμητα το συμβάν με τον 84χρονο, κάτι που όμως ανακάλεσε στην πορεία. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι η αρχική ομολογία του ανιψιού του ήταν προϊόν πίεσης από τους αστυνομικούς. Οι δύο συνεργοί του, ηλικίας σήμερα 23 και 21 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο Ανηλίκων από το οποίο καταδικάστηκαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης που εκκρεμεί.